Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

lmed_11-12_ Παρουσίαση_1__22_11_11_


Μικρό - Αρχιτεκτονική
Παρακάτω αναρτώνται οι τίτλοι των έργων που παρουσιάστηκαν 


Maryhill Overlook_Maryhill Art Museum
Allied Works – Brad Cloepfil + φοιτητές
 Οπλισμένο Σκυρόδεμα 

Black Maria - Gisant/Transi_Sezon Museum of Modern Art, Karuizawa
Hiroshi Nakao
Black Maria: κ. πλακέ, μέλιο, σκυρόδεμα, χάλυβας, 19,5m2
Gisant/Transi:
σκυρόδεμα, χάλυβας, 27m2

Kolonihavehus_Πάρκο Αρχιτεκτονικής Κοπεγχάγη (Kirsten Kiser)
Mario Botta,
Dominique Perrault,
Mikko Heikkinen –
Markku Komonen,
Ralph Erskine …

Sitooterie_Belzay Estate, Northumberland
Thomas Heatherwick
Κύβος κόντρα πλακέ –
51.000 σανίδες μέλιου (ash)

La Ballule_Gilles Ebersolt
Σφαίρα D 2m
σε σφαίρα D 4m
 Πολυουρεθάνη –
φουσκωτή κατασκευή

Icos_Gilles Ebersolt
 Διάμετρος 3.2m
Βάρος 100kg
30 Dural Rods,
πρεσσαριστός καπλαμάς   

Silva Spider / Fisch Haus_Richard Horden team
Spider : 5,3m2 x 1,4m
Αλουμίνιο, πολυεστέρας, GFRP, κυψέλη αλουμινίου. 
Fisch: 45kg
Αλουμίνιο – καρβονήματα

Basic House_Martin Ruiz de Azūa
8m3  /  200gr 
μεταλλικός πολυεστέρας διπλής όψης
(χρυσός – ασήμι)

Σταθμός Τρένων_Fukui, Ιαπωνία
Shuhei Endo Architect Institute
365m2 
Φύλλο χάλυβα με νευρώσεις

Στάση Λεοφορείων_Aachen Central Plaza Γερμανία
Eisenman Architects
Μεταλλική κατασκευή έσω/έξω-σκελετός

Σειρά Στάσεων Τραμ D-Süd_Hannover, Γερμανία
Despang Architekten
Μεταλλική κατασκευή επενδύσεις ξύλου, μετάλλου – πλέγματος – κεραμικού υάλου, προκατ. σκυρόδεμα 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Υλη, Υλικότητα, Δομή, Κατασκευή. 
Σύνδεσμος για αρχείο video που παρουσιάζει συνοπτικά την ερευνητική δραστηριότητα των Gramazio & Kohler


Gramazio & Kohler, Architecture and Digital Fabrication, ETH Zurich



The Fabricate 2011 Conference, hosted by the UCL Bartlett School of Architecture, showcased the installation 'Stratifications' by Gramazio & Kohler, Architecture and Digital Fabrication, ETH Zurich. 'Stratifications' uses a multiple-axis robot on a caterpillar base to perform real-time construction, combining digital design and methods in fabrication that are not possible with traditional manual building methods. This is the first time that this approach to building has been seen in the UK. 
Designed and realised by Gramazio & Kohler, Architecture and Digital Fabrication, ETH Zurich (in cooperation with Bachmann Engineering AG, Zofingen)



RefWorks: Online research management, writing and collaboration tool

http://lib.duth.gr/en/index.php?rm=20&nid=67

Παρακαλούνται οι φοιτητές να επισκευθούν την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (σύνδεσμος) και να εξοικοιωθούν με το RefWorks.


Το RefWorks είναι δικτυακή εφαρμογή δημιουργίας, οργάνωσης και διαχείρισης προσωπικών βάσεων βιβλιογραφικών δεδομένων.
 
Οι βιβλιογραφικές αναφορές εισάγονται εύκολα και γρήγορα:
 
  • από ηλεκτρονικά αρχεία κειμένων
  • με πληκτρολόγηση των στοιχείων
  • με αυτόματη εισαγωγή από δικτυακές βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων.
 
Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα χρήσης των αναφορών αυτών για μια σειρά από ερευνητικές δραστηριότητες, όπως η συγγραφή των εργασιών τους, με αυτόματη μορφοποίηση των παραπομπών και της βιβλιογραφίας σε οποιαδήποτε τυποποιημένη μορφή βιβλιογραφικών αναφορών (π.χ. Harvard, APA, MLA και άλλα πρότυπα επιστημονικών εταιρειών και περιοδικών) απαιτούν οι εκάστοτε συνθήκες δημοσίευσης.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Θέμα Μαθήματος


Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 7ο-8ο Εξάμηνο 2011-12
Μαθήματα: Οικοδομική V και VΙ


1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Το αντικείμενο που θα μελετηθεί κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνων αφορά στη σύλληψη, στο σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός τοίχου. Ο τοίχος  αυτός θα πρέπει να απαντά σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές, όπως αυτές θα προκύπτουν σε σχέση με την αναφορά, την οποία επιλέγει κάθε ομάδα ως αφετηρία.
Ο τοίχος αποτελεί για την αρχιτεκτονική πρωταρχικό δομικό και συνθετικό στοιχείο. Δια-χωρίζει εσωτερικό κι εξωτερικό, ιδιωτικό και δημόσιο, κλειστό και ανοιχτό και σηματοδοτεί τη σχέση του κτηρίου με τον περιβάλλοντα χώρο. Οτοίχος ορίζει και παράγει χώρο, αποτελεί κυρίαρχο διαμεσολαβητή, σημαντικό φίλτρο και ταυτόχρονα όριο. Προσδιορίζεται από τις αρχές firmitas/venustas/utilitas και συχνά στην επιφάνειά του αντανακλώνται όχι μόνο οι κατασκευαστικές/μορφολογικές/
λειτουργικές αντιλήψεις και δυνατότητες της κάθε κοινωνίας, αλλά και οι ιδεολογικές.  
Προτεινόμενες αναφορές σχετικές με τον τοίχο,προερχόμενες από διαφορετικά πεδία και σχετικό υλικό μπορούν να βρουν αλλά και να αναρτήσουν οι ομάδες στο http://lemurestdur11-12.blogspot.com

2. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ
Σε ότι αφορά τη μεθοδολογία προσέγγισης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εμπειρία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, από το αφηρημένο θεωρητικό στάδιο της επιλογής της αναφοράς, στη βιβλιογραφική έρευνα και την έρευνα πεδίου, στονσχεδιασμό και την κατασκευή. Μεθοδολογικά δίνεται επίσης σημασία στη διαμόρφωση μεταβλητών ομάδων, στη συλλογικότητα και στη συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία της αξιολόγησης και της επιλογής αλλά και στη δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων σε ό,τι αφορά τις αρχικές προσεγγίσεις στο τέλος της διαδικασίας.

3. ΣΤΟΧΟΣ
Ο στόχος του μαθήματος είναι η ολοκλήρωση ενός θέματος από το επίπεδο της αφηρημένης σύλληψης ως το επίπεδο της κατασκευής και η αξιολόγηση της εμπειρίας και των επί μέρους δυσκολιών και προβλημάτων που προκύπτουν στην πορεία αυτή. Η κατασκευή αποκαλύπτει τα τρωτά σημεία της σύλληψης και του σχεδιασμού που αν και συχνά ταυτίζεται με το τελικό ζητούμενο της αρχιτεκτονικής, στην ουσία είναι προσωρινή και συμβατικά ορισμένη ενδιάμεση στιγμή της όλης διαδικασίας, της οποίας ζητούμενο είναι το κατασκευασμένο αντικείμενο.
Ο τρόπος οργάνωσης του μαθήματος σε ένα εργαστήριο με συλλογικό χαρακτήρα, όπου οι ομάδες αλληλεπιδρούν σε διάφορες δραστηριότητες μεταξύ τους έχει ως στόχο την αναζήτηση καλύτερου πλαισίου διεξαγωγής του μαθήματος καθώς και την περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της συλλογικής διανόησης. 

4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Η  εκπόνηση του θέματος θα γίνει σε δύο εξάμηνα: στο χειμερινό εξάμηνο σε ό,τι αφορά τα στάδια της βιβλιογραφικής έρευνας και της προκαταρκτικής και οριστικής μελέτης και στο εαρινό εξάμηνο σε ό,τι αφορά τη μελέτη εφαρμογής και την κατασκευή. Στο χειμερινό εξάμηνο, η βιβλιογραφική έρευνα εστιάζεται στην ανάλυση μίας αναφοράς σε τοίχο, προερχόμενης από πλήθος πεδίων, και θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες των 2-4 ατόμων. Στη συνέχεια στο ίδιο εξάμηνο, και πάλι από τις ίδιες ομάδες, έπεται το στάδιο του σχεδιασμού του project σε επίπεδο προκαταρκτικής και οριστικής μελέτης. Στο εαρινό εξάμηνο θα συσταθούν τρεις μεγάλες ομάδες, που θα πραγματοποιήσουν τη μελέτη εφαρμογής τριών από τα project που θα επιλεγούν, με συλλογικές διαδικασίες, από το χειμερινό εξάμηνο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός έως τριών τοίχων, από το σύνολο του έτους, από μία έως τρεις ομάδες πλέον. Η όλη διαδικασία και η επεξεργασία του θέματος θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Ειδικότερα:
Α. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του χειμερινού εξαμήνου και θα αντιπροσωπεύει μέρος της εξαμηνιαίας εκπαιδευτικής δραστηριότητας, συμμετοχής και απόδοσης των φοιτητών στο μάθημα: Οικοδομική V.
Β. Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του εαρινού εξαμήνου και θα αντιπροσωπεύει μέρος της εξαμηνιαίας εκπαιδευτικής δραστηριότητας, συμμετοχής και απόδοσης των φοιτητών στο μάθημα: Οικοδομική VΙ.
Κάθε φάση μελέτης θα είναι αυτοτελής και μετά την παράδοση των ζητούμενων στοιχείων της, θα αξιολογείται. Επισημαίνεται ότι η πρώτη φάση είναι προαπαιτούμενη της δεύτερης φάσης. Αναλυτικότερα οι φάσεις αυτές θα είναι:

4.1 Α΄ ΦΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
Με τη φάση αυτή, θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση σε τρία στάδια όλων των δεδομένων και των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών, τα οποία απαιτούνται ώστε να θεωρούνται πλήρως ολοκληρωμένα τα στάδια της Βιβλιογραφικής Έρευνας και Ανάλυσης, της Προκαταρκτικής Μελέτης και τηςΟριστικής Μελέτης του έργου. Κάθε ενδιάμεση παράδοση είναι υποχρεωτική και θεωρείται προαπαιτούμενη για τη συνέχιση του επόμενου σταδίου. Η παράδοση για κάθε στάδιο θα πραγματοποιείται με δύο τρόπους, την ημέρα της παρουσίασης: α. στην αίθουσα του έτους και β. στον ιστότοπο www.dropbox.com [θα σταλεί σχετική πρόσκληση στο email κάθε ομάδας]. Ειδικότερα:

4.1.1 Το στάδιο της Βιβλιογραφικής Έρευνας και Ανάλυσης, που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί βιβλιογραφική έρευνα, όσον αφορά την ανάλυση μίας βασικής αναφοράς για το ζητούμενο project. Η αναφορά μπορεί να είναι μία από τις αναφορές που προτείνονται από τους διδάσκοντες ή άλλη, επιλογής των φοιτητών, σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες. Σε αυτό το στάδιο θα ορισθούν οι προδιαγραφές του αντικειμένου που θα σχεδιασθεί στη συνέχεια. Η παρουσίαση αυτού του σταδίου μελέτης θα πραγματοποιηθεί στις 26.10.10 στις 15:00 στην αίθουσα του έτους. Τα ζητούμενα είναι:
1. 1 αρχείο Powerpoint με 10 slides, στα οποία θα παρουσιάζεται το σύνολο της έρευνας, με κείμενο, εικόνες, σχέδια και ό,τι προκύπτει από την έρευνα.
[α. σε cd στην αίθουσα και β. upload το αρχείο στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Α1_surname1_surname2_surname3.ppt” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]
2. 1 τεύχος Α4 με το ίδιο υλικό.
[α. παράδοση του τεύχους στην αίθουσα και β. upload το αρχείο σε μορφή pdf στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Α1_surname1_surname2_surname3.pdf ” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]

4.1.2 Το στάδιο της Προκαταρκτικής Μελέτης, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, αφορά την αρχική συνθετική προσέγγιση στο θέμα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτό το στάδιο να επιτευχθεί το πέρασμα από τη θεωρία στο σχεδιασμό με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούνται, κατά το δυνατό, οι προδιαγραφές που έχουν ορισθεί για τον προτεινόμενο τοίχο. Η πρόταση θα υποστηριχθεί με σχέδια, πλαστικά και ψηφιακά μοντέλα, κείμενα και οποιοδήποτε άλλο μέσο κριθεί απαραίτητο. Η παρουσίαση αυτού του σταδίου μελέτης θα πραγματοποιηθεί στις 16.11.10 στις 15:00 στην αίθουσα του έτους. Τα ζητούμενα είναι:
1. 1 αρχείο Powerpoint με 10 slides, στα οποία θα παρουσιάζεται το σύνολο της μελέτης, με κείμενο, εικόνες από τα ψηφιακά μοντέλα, φωτογραφίες από τις μακέτες, σχέδια.
[α. σε cd στην αίθουσα και β. upload το αρχείο στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Α2_surname1_surname2_surname3.ppt” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]
2. 1 τεύχος Α4 με το ίδιο υλικό.
[α. παράδοση του τεύχους στην αίθουσα και β. upload το αρχείο σε μορφή pdf στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Α2-surname1_surname2_surname3.pdf ” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]

4.1.3 Το στάδιο της  Οριστικής μελέτης, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, αφορά την οριστική μελέτη της τελικής πρότασης του τοίχου. Σε αυτό το στάδιο επανοργανώνονται τα προηγούμενα στάδια, καταγράφονται πιθανές μεταβολές ή αποκλίσεις και παρουσιάζεται συνολικά η μέχρι εκεί πορεία του τοίχου. Η πρόταση θα υποστηριχθεί, με σχέδια, πλαστικά και ψηφιακά μοντέλα, κείμενα και οποιοδήποτε άλλο μέσο κριθεί απαραίτητο. Η παρουσίαση αυτού του σταδίου μελέτης θα πραγματοποιηθεί στις 14.12.10 στις 15:00 στην αίθουσα του έτους. Τα ζητούμενα είναι:
1. 1 αρχείο Powerpoint με 10 slides, στα οποία θα παρουσιάζεται το σύνολο της μελέτης, με κείμενο, εικόνες από τα ψηφιακά μοντέλα, φωτογραφίες από τις μακέτες, σχέδια και ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο
[α. σε cd στην αίθουσα και β. upload το αρχείο στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Α3_surname1_surname2_surname3.ppt” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]
2. 1 τεύχος Α4 με το ίδιο υλικό
[α. παράδοση του τεύχους στην αίθουσα και β. upload το αρχείο σε μορφή pdf στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Α3_surname1_surname2_surname3.pdf ” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]
Στο χρονικό διάστημα που έπεται και μέχρι τη λήξη του εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση των ζητούμενων, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που θα προκύψουν στην παρουσίαση, για την παράδοση του θέματος στην περίοδο της εξεταστικής. Για την παράδοση, τα ζητούμενα είναι:
1. πινακίδες Α2 με κατόψεις, όψεις, τομές σε κλίμακα 1:20, 1:10
2. μακέτα σε κλίμακα 1:10
3. 3 πινακίδες Α2 με φωτογραφίες από το ψηφιακό μοντέλο και επεξηγηματικά κείμενα
[α. οι πινακίδες στην αίθουσα και β. upload τα αρχεία στο dropbox. Τα σχέδια θα είναι μεμονωμένα σε αρχεία jpg ή eps, η μακέτα σε φωτογραφίες σε αρχεία jpg και συνολικά οι πινακίδες σε αρχεία jpg ή pdf. Τα ονόματα των αρχείων θα είναι της μορφής “Α4_surname1_surname2_surname3.jpg” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της Α’ Φάσης θα γίνει συλλογικά και η επιλογή για τα τρία project που θα αποτελέσουν το αντικείμενο μελέτης για όλες τις ομάδες, οι οποίες θα συνενωθούν σε τρεις νέες μεγάλες ομάδες, κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου.

4.2 Β΄ ΦΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
Με τη φάση αυτή, θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση σε τρία στάδια όλων των δεδομένων και των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών, τα οποία απαιτούνται ώστε να θεωρούνται πλήρως ολοκληρωμένα τα στάδια της Μελέτης Εφαρμογής και της Κατασκευής του έργου. Κάθε ενδιάμεση παράδοση είναι υποχρεωτική και θεωρείται προαπαιτούμενηγια τη συνέχιση του επόμενου σταδίου. Η παράδοση για τα πρώτα δύο στάδια αυτής της φάσης θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους, την ημέρα της παρουσίασης: α. στην αίθουσα του έτους και β. στον ιστότοπο www.dropbox.com. Ειδικότερα:

4.2.1 Το πρώτο στάδιο της Μελέτης Εφαρμογής, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η Μελέτη Εφαρμογής τριών από τα project που ολοκληρώθηκαν στο στάδιο της Οριστικής Μελέτης στην Α’ Φάση Μελέτης – Χειμερινό Εξάμηνο. Σε αυτό το στάδιο οι ομάδες του χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν τρεις μεγάλες ομάδες, οι οποίες θα αναλάβουν τη μελέτη εφαρμογής των τριών project που θα επιλεγούν. Προσεγγίζεται συνολικά η Μελέτη Εφαρμογής του κάθε τοίχου καθώς και φάκελλος κατασκευασμένων ή δημοσιευμένων λεπτομερειών που υποστηρίζουν τις προτάσεις της ομάδας. Η παρουσίαση αυτού του πρώτου σταδίου μελέτης θα πραγματοποιηθεί στις 22.03.11 στις 15:00 στην αίθουσα του έτους. Τα ζητούμενα είναι:
1. 1 αρχείο Powerpoint με 10 slides, στα οποία θα παρουσιάζεται το σύνολο της μελέτης, με κείμενο, εικόνες από τα ψηφιακά μοντέλα, φωτογραφίες από τις μακέτες, σχέδια
[α. σε cd στην αίθουσα και β. upload το αρχείο στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Β1_team_x.ppt” – όπου x o αριθμός της κάθε μίας από τις έως τρεις ομάδες]
2. 1 τεύχος Α4 με το ίδιο υλικό.
[α. παράδοση του τεύχους στην αίθουσα και β. upload το αρχείο σε μορφή pdf στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “Β1_team x.pdf ”]

4.2.2 Το τελικό στάδιο της Μελέτης Εφαρμογής, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, στο οποίο θα ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής των τριών project. Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις που έγιναν στην προηγούμενη παράδοση και οι ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τη συλλογή υλικού και τη Μελέτη Εφαρμογής. Η παρουσίαση αυτού του σταδίου μελέτης θα πραγματοποιηθεί στις 12.04.11 στις 15:00 στην αίθουσα του έτους. Τα ζητούμενα είναι:
1. 1 αρχείο Powerpoint με 10 slides, στα οποία θα παρουσιάζεται το σύνολο της μελέτης, με κείμενο, εικόνες από τα ψηφιακά μοντέλα, φωτογραφίες από τις μακέτες, σχέδια
[α. σε cd στην αίθουσα και β. upload το αρχείο στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “B2_team_x.ppt”]
2. 1 τεύχος Α4 με το ίδιο υλικό.
[α. παράδοση του τεύχους στην αίθουσα και β. upload το αρχείο σε μορφή pdf στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “B2_team_x.pdf ”]
3. 1 τεύχος με πινακίδες Α2 με τυπωμένα σχέδια, κατόψεις, όψεις, τομές και τρισδιάστατες απεικονίσεις σε κλίμακες 1:10-1:1
[α. Οι πινακίδες στην αίθουσα και β.  τα αρχεία στο dropbox, ο.π.]

Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου θα αξιολογηθούν συλλογικά οι τρεις προτάσεις, ώστε να αποφασισθεί με κριτήρια ποιότητας αλλά και δυνατοτήτων κατασκευής πόσες και ποιες προτάσεις θα κατασκευαστούν στο επόμενο στάδιο.


4.2.3 Το στάδιο της Κατασκευής, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2011, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός έως τριών από τους τοίχους, που ολοκληρώθηκαν στο στάδιο της Μελέτης Εφαρμογής. Σε αυτό το στάδιο οι τρεις μεγάλες ομάδες του προηγούμενου σταδίου της Μελέτης Εφαρμογής θα παραμείνουν τρεις ή θα συνενωθούν σε δύο ή σε μία, ώστε να αναλάβουν την κατασκευή των/του τοίχων/ου που θα επιλεγούν/εί. Η παρουσίαση αυτού του σταδίου μελέτης θα πραγματοποιηθεί στις 31.05.11 στις 15:00. Τα ζητούμενα είναι:
1. οι/ο τοίχοι/ος
2. 1 αρχείο Powerpoint με 10 slides, στα οποία θα παρουσιάζονται φωτογραφίες από την πρόοδο της κατασκευής, κείμενο, εικόνες από τα ψηφιακά μοντέλα, φωτογραφίες από τις μακέτες, σχέδια και όποιο άλλο υλικό κριθεί απαραίτητο
[α. σε cd στην αίθουσα και β. upload το αρχείο στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “sB3_team_x.ppt”]
3. 1 τεύχος Α4 με το ίδιο υλικό καθώς και συνολική παρουσίαση των/του τοίχων/ου που επιλέχθηκαν/ε και καταγραφή των μεταβολών-αποκλίσεων που συντελέσθηκαν στην πορεία της υλοποίησης. Συνολική καταγραφή των αναφορών, θεωρητικών ή κατασκευαστικών που χρησιμοποιήθηκαν.
[α. παράδοση του τεύχους στην αίθουσα και β. upload το αρχείο σε μορφή pdf στο dropbox. Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής “B3_team_x.pdf”]

Στο χρονικό διάστημα που έπεται και μέχρι τη λήξη του εξαμήνου οι αρχικές ομάδες των 2-4 ατόμων θα επαναπροσεγγίσουν την αρχική τους πρόταση με βάση την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έτους. Θα παραδώσουν:
1. πινακίδες Α2 με κατόψεις, όψεις, τομές σε κλίμακα 1:20, 1:10
2. μακέτα σε κλίμακα 1:10
3. 3 πινακίδες Α2 με φωτογραφίες από το ψηφιακό μοντέλο και κείμενο με τις παρατηρήσεις σχετικά με τις διαφοροποιήσεις από την αντίστοιχη παράδοση της πρώτης φάσης.
[α. οι πινακίδες στην αίθουσα και β. upload τα αρχεία στο dropbox. Τα σχέδια θα είναι μεμονωμένα σε αρχεία jpg ή eps, η μακέτα σε φωτογραφίες σε αρχεία jpg και συνολικά οι πινακίδες σε αρχεία jpg ή pdf. Τα ονόματα των αρχείων θα είναι της μορφής “surname1_surname2_surname3. jpg” – όπου surname το επώνυμο του κάθε φοιτητή της ομάδας με λατινικούς χαρακτήρες]